Werken als chefkok: “Ik denk dat er bij SAB Catering voor iedereen een plek is.”

Merijn, 31 jaar, is vader van twee kinderen en werkt sinds begin 2019 voor SAB Catering. Hij staat als kok op een grote, internationale locatie. Daarvoor werkte hij in de horeca, waarvan hij twee jaar een bedrijfsrestaurant runde.

Aan de slag bij SAB
“Ik ben bij SAB terecht gekomen toen ik mijn horecabaan zat was. Er was een passend profiel voor me; namelijk in een grote keuken. Tot nu toe bevalt het werken bij SAB mij super goed. Je hebt op onze locatie geen standaard menukaart. Wij zijn op deze locatie heel vrij in het bedenken en ontwikkelen hiervan, aan de hand van wat de vraag van de gast is. Daarbij blijf je het horeca-gevoel houden, terwijl je toch in de catering werkt, en dat vind ik leuk. Dat is voor mij een groot voordeel; het voelt als horeca, ook al werk je overdag en niet in de avond of weekenden.”

Teamwork
“We hebben best een groot team; vier man in de keuken, drie bij de koffiecorner, twee kassamedewerkers, twee spoelkrachten, een gastheer en een leidinggevende. We beginnen de dag vroeg, omdat we ontbijt draaien. Als iedereen lekker ontbeten heeft zetten we de mise en place op voor de lunch. Rond 11 uur zorgen we dan dat de lunch klaarstaat en kunnen we alles finetunen voordat alle gasten komen. Om half twee lunchen wij als team samen, voordat we de boel opruimen en schoonmaken. Elke dag begint ook met een werkoverleg, zodat we precies weten wie wat doet en waar iedereen staat. Tijdens de lunch eten de afwassers ook mee; wel zo gezellig met zijn allen.”

Internationale gasten
“We lopen als team nergens tegen aan als het om de internationale gasten gaat. Het is juist leuk om met verschillende talen te werken; zo kun je Frans oefenen met de Franse gasten en Engels met de Engelssprekende, enzovoort. Dat maakt het juist interessant. We proberen ons ook aan te passen aan wat de internationale keuken te bieden heeft, zodat de gast altijd iets eet wat hij of zij kent. Dat maakt het werk ook veel uitdagender.”

Waarom SAB?
“Ik denk dat iedereen bij SAB Catering terecht kan. Voor mensen met schoolgaande kinderen is dat de meeste werkuren tijdens schooltijden vallen. Je kunt je kinderen zelf naar school brengen en weer ophalen. En voor koks is er gewoon veel stabiliteit en worden er goede afspraken gemaakt, vergeleken met de horeca. Ik denk dat er bij SAB Catering voor iedereen een plek is.”