Hotelschool The Style

Sponsoring The Style Hotelschool in Kenia

Onze collega’s Marco (IJgenweis Streekbos) en Inge (grafisch vormgever SAB) hebben in november een bezoek gebracht aan The Style Hotelschool in Kenia en allerlei cateringmaterialen van SAB aan de school gedoneerd.

 

Op deze Hotelschool, opgezet door Stichting The Style Foundation, worden Maasai jongeren opgeleid tot professionele horeca medewerkers. In 2007 is de stichting opgericht met als missie: het tot stand brengen van een duurzame economie waarbij educatie de bouwstof is. De stichting bestaat volledig uit vrijwilligers die zich samen met de lokale gemeenschap inzetten om Maasai-jongeren zicht te bieden op een betere toekomst.

De medewerkers en scholieren zijn ontzettend trots op ‘hun’ school. In een straal van 350 km is het de enige school die dit soort onderwijs biedt. Hiermee is de mogelijkheid voor Maasai-jongeren om zich te ontwikkelen letterlijk en figuurlijk dichtbij. Bij de school zijn overnachtingsmogelijkheden voor de leerlingen. Hier wordt veel gebruik van gemaakt, omdat veel jongeren anders dagelijks uren moeten lopen voordat ze op school zijn.

 

Sponsoring SAB

De sponsoring van SAB bestaat uit praktische en dagelijks bruikbare materialen zoals mixers, pannen en bestek. Met name de bedrijfskleding en kleine soeppannetjes waren een grote hit.

Tijdens het verblijf van Inge en Marco is een lichting van 28 (van de 30) studenten geslaagd voor hun  eindexamen. Deze jongeren maken nu een goede kans op een baan bij een van de luxe lodges in Kenia.

 

Meer weten over de Style Foundation en de Hotelschool? Kijk dan op http://www.thestylefoundation.nl/

 

Hotelschool The Style