eet geen dierendag

SAB Catering zet zich in voor Eet Geen Dierendag

Op 4 oktober zet SAB Catering de dieren in het zonnetje. Dan doen we mee aan Eet Geen Dierendag van Wakker Dier. Voor één dag eten we lekker iets anders in ons bedrijfsrestaurant. Aan deze campagne nemen landelijk meer dan 300 duizend werknemers deel.

 

Half miljoen dieren

Dagelijks belanden 500 duizend dieren op ons bord. Met deze campagne wil Wakker Dier Nederland laten kennismaken met vegetarisch eten en wijzen op de voordelen van minder vlees. Als iedereen namelijk één dag geen dieren eet, worden daarmee de levens van honderdduizenden koeien, varkens en kippen gespaard.

 

In de buitenlucht

Veel dieren in de vee-industrie leven in een wereld van staal en beton. Als er minder dieren opgegeten worden, zijn er minder dieren nodig voor de voedingsindustrie. Voor de overige dieren komt er letterlijk meer ruimte in Nederland vrij. Die ruimte kan gebruikt worden om de dieren een beter leven te geven, zodat ze bijvoorbeeld kunnen wroeten in de aarde of rondscharrelen in de buitenlucht.

 

Gebroken records

Deze achtste editie van Eet Geen Dierendag breekt alle records. Met zeventien cateraars en alle gecommitteerde organisaties hebben zich meer mensen opgegeven dan ooit tevoren. Samen met Wakker Dier dopen we dierendag om tot Eet Geen Dierendag.