EXTRA MAATREGELEN CORONAVIRUS

SAB Catering volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet en geeft hier eventuele updates. Wat betekent het coronavirus voor onze dienstverlening? Tot op heden hebben wij de richtlijnen van het RIVM opgevolgd m.b.t. de te nemen maatregelen naar aanleiding van het coronavirus en dat blijven we vanzelfsprekend doen. Toch hebben wij besloten om naast deze richtlijnen een aantal extra tijdelijke maatregelen in onze dienstverlening door te voeren.

Hoewel het RIVM aangeeft dat besmetting via voedsel niet mogelijk is, kiezen wij er toch voor om de open presentatie van voedsel te minimaliseren. Door vooral een take-away assortiment aan te bieden beperken wij mogelijk besmettingsgevaar en leveren wij een bijdrage aan het spreiden van het aantal restaurantbezoekers zodat er niet meer dan 100 mensen gelijktijdig komen lunchen.

De extra tijdelijke maatregelen zijn m.i.v. maandag 16 maart 2020 als volgt:

  • We stoppen met het aanbieden van ‘zelfsnijbrood’ en waar mogelijk met losse broodverkoop, afbakbroodjes en boterhammen. We bieden bij voorkeur per stuk verpakte belegde broodjes aan.
  • We stoppen met het zelf samenstellen van salades en saladebars. Hiervoor in de plaats bieden we saladshakers en vooraf voorbereide schaaltjes met salade aan.
  • We stoppen met zelf op te scheppen yoghurt- en zuivelbars. Hiervoor in de plaats bieden we voorverpakte zuivelproducten of per glas of beker verstrekte zuivelproducten aan.
  • We bieden alleen soep aan als deze door een cateringmedewerker kan worden opgeschept, dit om eventuele besmetting via soeplepels te voorkomen.
  • We bieden geen open gepresenteerde vleeswaren en kaas meer aan, hiervoor in de plaats bieden we belegde, verpakte broodjes per stuk aan.
  • Dranken en smoothies worden zoveel mogelijk vooraf door het cateringteam ingeschonken of zijn voorverpakt.
  • Warme snacks bieden we niet meer aan op een schaal maar bieden we alleen aan via onze medewerkers in een apart bakje of op een bord.
  • We vragen alle gasten te pinnen waar mogelijk. We nemen contant geld niet direct meer aan, maar instrueren onze gasten om dit op een bordje neer te leggen (dit om direct handcontact te vermijden).
  • We voeren deze maatregelen door uit voorzorg voor onze gasten en medewerkers om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zoals gezegd blijven we de richtlijnen van het RIVM volgen en blijft persoonlijke hygiëne heel belangrijk. Een goede handhygiëne is de allerbeste manier om besmetting te voorkomen.

Wij vragen daarnaast ook al onze gasten goed hun handen te wassen voordat ze ons restaurant betreden. Graag uw medewerking en begrip hiervoor. Alleen samen kunnen we zorgen dat verspreiding wordt voorkomen.

Meer informatie vind je op de website van het RIVM.