SAB Catering opent duurzaam restaurant in circulair gebouw Biosintrum in Ooststellingwerf

Biosintrum is een kenniscentrum dat voor meer dan 80% uit biobased materialen bestaat. Daarmee is het een van de meest duurzame en innovatieve gebouwen van Europa. Onlangs genomineerd voor de Nederlandse Bouwprijs , wordt het dé ontmoetingsplek voor onderwijs, bedrijfsleven en overheid op het gebied van de circulaire economie in Friesland.


BREEAM Outstanding keurmerk

De architecten van Paul de Ruiter Architects hebben de lat hoog gelegd met dit BREEAM Outstanding-project: de hoogst haalbare ranking in duurzaamheid qua constructie en gebruik van een gebouw.

Het Biosintrum heeft een bijzondere Y-vorm, met drie vleugels die uitkomen op een atrium in het hart van het gebouw. Een vormgeving die optimaal gebruik maakt van het licht en de warmte van de zon. Het 1.000 vierkante meter grote vloeroppervlak zit boordevol innovatieve systemen en toepassingen op het gebied van verwarmen, ventileren en isoleren om zo duurzaam mogelijk te kunnen functioneren.


Duurzame horeca

In december is het pand door de architect en samenwerkende bouwbedrijven overgedragen aan de stichting die het Biosintrum beheert. De eerste bijeenkomsten vinden al plaats en eind maart wordt deze circulaire broedplaats waarin SAB Catering de horeca verzorgt breed toegankelijk. Studenten, ondernemers en overheid gaan volop gebruikmaken van de congreszaal, kantoren, studieplekken, vergaderruimtes, de collegezaal, flexwerkplekken en het laboratorium.
Het restaurant in het atrium borduurt voort op de circulaire uitgangspunten van het gebouw. Op de menukaart staan no-nonsense gerechten met bijzondere ingrediënten. Een voorbeeld hiervan is vlees van dubbeldoelkoeien uit de regio en op dit moment wordt pal naast het gebouw de eigen groente- en kruidentuin van 1.500 vierkante meter aangelegd. Studenten van diverse opleidingen uit de regio worden actief bij het concept betrokken.


Meer weten?

http://www.biosintrum.nl/
marketing@sabcatering.nl