OPDRACHTGEVER SONNEVELD GROUP: “BIJ SAB IS ER RUIMTE VOOR ONZE IDEEËN.”

Op een regenachtige dag met veel storm zijn marketingmedewerkers Kris en Roos naar Papendrecht gewaaid voor een interview met Richard Duijzers. Met een lekker bakje koffie mogen we hem interviewen in zijn kantoor. We willen graag van hem weten wat hij van de samenwerking met SAB Catering vindt.

 

Sonneveld Groep B.V., opgericht in 1956, is een internationaal bedrijf dat innovatieve klant-specifieke oplossingen ontwikkelt voor o.a. de bakkerijsector. Er is veel kennis en expertise op het gebied van produceren en leveren van grond- en hulpstoffen én op het gebied van proceskennis en marktinzichten. Van daaruit werken ze samen met klanten aan hoogwaardige, gebruiksvriendelijke producten en concepten. Er werken 150 mensen in Nederland.

 

Richard werkt al 19 jaar bij Sonneveld Group, de laatste 11 jaar is hij verantwoordelijk voor het facility management. Richard vertelt dat Sonneveld goed inspeelt op trends, ze zijn altijd bezig met de ontwikkeling van innovatieve producten die aansluiten bij de vraag uit de markt. Nationaal en internationaal staat Sonneveld hierom bekend. Ze hebben dan ook regelmatig gasten uit het buitenland. Richard ziet bedrijven waar Sonneveld aan levert en die aan Sonneveld leveren echt als partners; “Als je de relaties beschouwt als samenwerking ontstaat er een hele prettige sfeer waarmee je elkaar en de dienstverlening naar een hoger niveau tilt.”

 

VAN CATERING IN EIGEN BEHEER NAAR SAB
“Onze kantine werd al jaren gerund door twee collega’s. Toen één collega met pensioen ging en de ander voor een andere baan koos, gaf dat ons de kans opnieuw na te denken over de invulling van de lunchvoorziening. We hebben toen met verschillende partijen om de tafel gezeten. Natuurlijk kost het wat meer om de catering te outsourcen, maar daar krijg je variatie, innovatie en hogere kwaliteit voor terug. In eigen beheer was het altijd een beetje hetzelfde, er was nauwelijks vernieuwing. Ook het voeren van een gezonder assortiment was niet makkelijk, daarvoor miste echt de expertise. Onze keuze is uiteindelijk gevallen op SAB.” Op de vraag waarom SAB als winnaar uit de bus kwam zegt Richard: “We vinden het belangrijk dat er flexibiliteit is. We hebben zelf ook ideeën voor het bedrijfsrestaurant en bij SAB is daar ruimte voor. Zo hebben we brood waar onze eigen grondstoffen in verwerkt zijn. Een lokale bakker die met onze grondstoffen werkt brengt dat elke dag vers.”

 

SAMENWERKING
Over de samenwerking is Richard heel tevreden: “De samenwerking met Janny, die hier vier dagen p/w de catering verzorgt, verloopt fantastisch. Ze zei laatst zelfs dat ze zich meer een Sonneveld medewerker voelt dan een SAB-er. Dat is natuurlijk geweldig om te horen, dat betekent dat zij zich hier ook goed thuis voelt. Want dat is nog maar de vraag als je de catering gaat uitbesteden; klikt het wel op persoonlijk vlak? Eén dag in de week runt één van onze eigen medewerkers het restaurant en ook de samenwerking tussen haar en Janny verloopt vlekkeloos. Daarnaast hebben we goed contact met Remco, de districtsmanager.”

 

DUURZAAM EN GEZONDER
Bij Sonneveld spelen gezond eten en duurzaamheid belangrijke rollen. Als Facility Manager is Richard altijd bezig met het zoeken naar duurzame oplossingen voor bijvoorbeeld afvalverwerking en recycling. Hij merkt ook dat zijn ideeën sneller opkomen dan dat de markt reageert. Zo is het nu niet mogelijk om plastic bedrijfsafval te laten recyclen. Erg jammer vindt Richard. Binnen de mogelijkheden die er zijn, voert hij duurzame aanpassingen door en ook vanuit de medewerkers komen vaak “groene” ideeën waarmee hij aan de slag gaat. Het leeft dus ook echt op de werkvloer. Alle beetjes helpen!

 

Sinds de komst van SAB is het assortiment in het bedrijfsrestaurant gezonder geworden. Met de prijsstelling en presentatie van het assortiment wordt het maken van gezonde keuzes gestimuleerd. Dat werkt goed, de uitgebreide saladebar bijvoorbeeld, vindt gretig aftrek. Medewerkers zijn tevreden en eten lekker. Op deze locatie, waar zowel kantoor gehouden wordt als productie plaatsvindt, zorgt Janny altijd dat er voor ieder wat wils is. Naast het gezonde aanbod mag de wekelijkse snack niet ontbreken, want ook daar worden veel mensen heel blij van!

 

Als afsluiter vragen we Richard wat hij het liefste eet bij Janny, lachend zegt hij dat hij eigenlijk leeft op koffie. Maar natuurlijk eet hij ook weleens! “Ik neem altijd een soepje, dat is lekker, gezond en snel. Ik hou heel erg van vis en kies ook vaak een belegd broodje. De wekelijkse snack laat ik me vaak goed smaken. Ik heb niet echt een favoriet in de kantine, ik vind het juist geweldig dat er zoveel afwisseling en keuze is. Dat maakt lunchen elke keer weer een verrassing!”