Epcor over SAB

Opdrachtgever Epcor aan het woord: “elke dag is anders, lekker is het elke dag”

EPCOR is een Nederlands bedrijf dat twee specifieke onderdelen van vliegtuigen onderhoudt en repareert: vliegtuiggeneratoren en pneumatische componenten. Een goed gekozen niche zo blijkt, want in de afgelopen vijf jaar verdubbelde het aantal medewerkers naar 180 mensen. Dan wordt het tijd voor een professionele cateraar, zo besloot directeur Dennis Wetjens. “Ook om gasten professioneel te kunnen ontvangen en spontaan iets voor ze te kunnen organiseren.” Zo is SAB Catering in november 2017 aan de slag gegaan. Iedere dag staat er een lekkere en verrassende lunch op tafel voor de ruim 180 technische werknemers.

 

Professionaliseren bij EPCOR

Vóór de komst van SAB Catering reed er bij EPCOR tegen lunchtijd een SRV-wagen voor en ging iedereen in de rij staan. Een rij die steeds langer werd naarmate EPCOR groeide. “Op een gegeven moment was tegen het eind van de lunchtijd de laatste pas aan de beurt!”, herinnert Dennis zich. Professionaliseren was het devies: hier moest iets veranderen.

 

Lunchbus met pensioen

Na een offertetraject kwam SAB Catering als favoriet uit de bus. “De prijzen waren goed, ik zal eerlijk zeggen dat dat voor ons doorslaggevend was.” SAB-dochter FM at Work pakte de inrichting van het bedrijfsrestaurant aan en sinds november 2017 kon de lunchbus met pensioen. “Mij bevalt de verzorgde uitstraling. De kleding, de manier van presenteren – met zo’n bedrijfscatering kun je voor de dag komen.”

 

Gezondere medewerkers

Wat in de praktijk (naast de goede prijs) bevalt is de combinatie van smaak en variatie, vertelt Dennis. “Er staat elke dag wat anders op het menu, maar lekker is het elke dag. Ik heb daarom ook niet echt een favoriet.” En zo werkt het ook voor Dennis’ medewerkers. “Ik heb het idee dat er gezondere keuzes gemaakt worden, doordat de alternatieven voor een vette hap aantrekkelijk gepresenteerd worden en nog goed blijken te smaken ook. Er is nog steeds die kroket, maar ik denk dat ik op termijn een gezondere groep medewerkers krijg.”

 

Placemats met vragen

Voorlopig hoogtepunt in de samenwerking was de kerstlunch die EPCOR samen met SAB Catering organiseerde. “Met zijn allen aan één lange tafel in onze fabriek. Omdat we zo snel gegroeid zijn, wilden we elkaar beter leren kennen en we kozen daarom het thema ‘Wij’. Dat was geweldig goed uitgewerkt. Er waren placemats met vragen om die aan elkaar te stellen en het doel: elkaar beter leren kennen is zeker gehaald. Iedereen kijkt er met veel plezier op terug.”

 

Meer weten over bedrijfscatering van SAB? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.