Horeca

Horeca

Horeca met
karakter

Af en toe iets nieuws proberen. Onderzoeken waar gasten blij van worden. Andere receptuur, bereidingswijze, presentatie. We beproeven ze (letterlijk) in onze horecalocaties, in niet-bedrijfsrestaurants. Het zijn onze proeftuinen en wat we daar aan nieuwe ideeën opdoen, zetten we in bij bedrijfscatering en evenementen.

 

Door die insteek is SAB Horeca ook duidelijk anders dan anders. Dat zie je bij IJgenweis eten & drinken en bij het Schoutenhuis, waar het draait het om social return. Natuurlijk zijn beide concepten voorbeelden van MVO.

Onze restaurants IJgenweis eten & drinken liggen in prachtige natuurgebieden. Elk heeft een eigen(wijze) signatuur en een eigen menu, met streekgerechten en producten van lokale leveranciers en (biologische) boeren. Heerlijke plekken zijn het, als startpunt voor buitenactiviteiten of om gewoon even op het terras van de zon te genieten.

 

IJgenweis is er inmiddels op vier locaties. In Appelscha (brasserie), Clingendael (theehuis), Schoorl (brasserie) en in natuurgebied Streekbos, tussen Hoorn en Enkhuizen (restaurant). Kijk voor de adressen en menu’s op de website van IJgenweis.

Het Schoutenhuis is een van de oudste panden in Alphen aan den Rijn. Er werken mensen met een lichte verstandelijke beperking, die van gastvrijheid hun vak hebben gemaakt. Hun inspanningen maken het Schoutenhuis tot de gezelligste huiskamer van heel Alphen. Ook beschikbaar voor besloten bijeenkomsten als een familiebrunch, jubileumfeest of aangeklede vergadering.

 

Het Schoutenhuis is een initiatief van woningcorporatie Woonforte en Stichting Ipse. Samen startten zij Vrienden van het Schoutenhuis om het monumentale pand een maatschappelijk doel te geven. SAB Catering is een van de hoofdsponsors en beheert het restaurant sinds 2007. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheden op de website van het Schoutenhuis.

Biosintrum is het nieuwe kenniscentrum en dé ontmoetingsplek voor bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Het gebouw bestaat voor 85% uit biobased materialen. Het behoort dan ook tot één van de duurzaamste gebouwen van Europa. Daarnaast is Biosintrum de winnaar van de Nederlandse Bouwprijs 2019, in de categorie Gebouwen.

 

In restaurant GREENUP serveert SAB Catering no-nonsense gerechten met bijzondere ingrediënten uit de regio, geheel in Friese stijl. Wil je meer weten over dit unieke gebouw en de mogelijkheden, ga dan naar de website van Biosintrum.

Meer
weten?

Neem voor meer informatie contact op met de afdelingen Horeca van SAB Catering. Wij vertellen u graag meer over onze horecalocaties en mogelijkheden voor samenwerking. Stuur een e-mail of bel naar 020 40 792 00.

SASCHA VAN RHEENEN

Sascha is onze overkoepelend manager Horeca & Evenementen en is bereikbaar via SaschavanRheenen@sabcatering.nl