EET GEEN DIERENDAG

4 oktober is het weer dierendag, een feestdag speciaal voor de dieren. Daarom is deze dag omgedoopt tot ‘Eet Geen Dierendag’. Ook SAB Catering zet zich in voor Eet Geen Dierendag en serveert deze dag zo min mogelijk of zelfs geen vlees- of visgerechten.

 

In Nederland eten wij ruim 500 duizend dieren per dag. Geen feest voor de dieren dus. Bovendien leven zij in een wereld van staal en beton zonder beweegruimte en daglicht. Samen kunnen we hier een verschil in maken, om te beginnen met Eet Geen Dierendag op 4 oktober.

 

Tijdens Eet Geen Dierendag zullen onze locaties zo min mogelijk of zelfs geen vlees- of visgerechten serveren. Wij willen onze gasten stimuleren om vaker voor iets anders te kiezen dan vlees of vis. Als wij gezamenlijk minder dieren eten, dan hoeven er ook minder dieren (in krappe ruimtes) te worden gehouden. Bovendien zorgt de productie van het vlees dat wij eten voor veel broeikasgassen, omgerekend ruim 176 miljoen kilometer autorijden. Per dag! Laten we samen iets doen voor de dieren en de aarde, en ons inzetten voor het verminderen van de consumptie van vlees en vis.