CO2 compensatie in Nationaal Park Kibale in Uganda

SAB Catering streeft naar impact neutraal ondernemen. Impacts worden zoveel mogelijk voorkomen en waar dit niet mogelijk is, compenseren we deze. Over de uitstoot van 2016 en 2017 is inmiddels 464 ton gecompenseerd in Nationaal Park Kibale in Uganda.

Compensatie vindt plaats in samenwerking met de organisatie Face the Future, volledig gespecialiseerd in het herstellen van ecosystemen wereldwijd.

 

Activiteiten in Nationaal Park Kibale

In Nationaal Park Kibale worden bomen aangeplant in samenwerking met boeren. De afgelopen twee maanden zijn 12.000 zaailingen verstrekt die uiteindelijk dienen voor brandhoutvoorziening en het verbeteren van de landbouw.

In eerder aangeplant bos keren inmiddels de wilde dieren terug. Het oude bos in Kibale herbergt vele groepen chimpansees. De uitbreiding van het leefgebied in het geplante bos is echter hard nodig, gezien het dramatische verlies aan bosareaal in de afgelopen decennia.

Het project heeft niet alleen aandacht voor het aanplanten van nieuw bos, maar ook voor de sociaal economische situatie van de omwonenden. Naast het creëren van werkgelegenheid, wordt gekeken naar mogelijkheden voor kleine initiatieven om groepen te helpen met inkomsten genererende activiteiten. Dit jaar zijn onder andere 100 bijenkasten uitgereikt aan vijf community groepen.