Appèl neemt aandelen SAB Catering over

Op 17 april j.l. heeft SAB Catering haar aandelen verkocht aan Appèl Holding te ‘s-Hertogenbosch, hiermee is de overname officieel afgerond. Zowel Appèl als SAB Catering zijn specialist op het gebied van bedrijfscatering.


Krachtenbundeling en groeikansen

Appèl Holding is de moedermaatschappij van zowel onderwijscateraar Markies Catering als bedrijfscateraar Appèl. SAB Catering valt nu samen met dochteronderneming FM at Work onder Appèl Holding en blijft onder eigen naam opereren. Met de overname van SAB Catering versterkt Appèl haar positie als toonaangevende en creatieve bedrijfs- en onderwijscateraar in Nederland. “Door deze strategische krachtenbundeling willen wij de positie van Appèl in de cateringbranche verstevigen en verder uitbouwen. Daarnaast profiteert zowel Appèl als SAB catering van gedeelde kennis op het gebied van concepten, duurzaamheid, vitaliteit en innovatie,” aldus Hans van Veen, algemeen directeur van Appèl.


Veel vertrouwen

In de aansturing van SAB Catering vinden geen directe wijzigingen plaats. Medewerkers op locatie blijven in dienst van SAB Catering. De komende maanden wordt er gewerkt aan een plan van aanpak om de back-office in de toekomst te integreren in het belevingscentrum van Appèl te ’s-Hertogenbosch. Hans van Heel, directeur van SAB Catering: “Wij zien de toekomst en samenwerking door deze overname met veel vertrouwen tegemoet. Appèl is een zeer betrouwbare en flexibele partner waarmee we onze opdrachtgevers nog beter kunnen bedienen”.


Groeiambitie

De overname van SAB Catering sluit volledig aan bij de groeiambities van Appèl. “De combinatie van Appèl, Markies Catering en SAB Catering groeit na deze samenvoeging tot een omzetvolume boven de 100 miljoen euro,” aldus eigenaar Geert van de Ven.